Lezing Frits van Oostrom over de Reynaert (vol)

01 juni 2023
| |

Donderdagavond 1 juni houdt Frits van Oostrom bij Athenaeum Boekhandel Haarlem een lezing over zijn nieuwe boek de ReynaertLeven met een middeleeuws meesterwerkDit evenement is vol.

De lezing start om 19.30 (inloop vanf 19.15 met koffie/thee). Na afloop signeert Frits van Oostrom zijn boek en schenken we een drankje. De avond duurt tot circa 21.00.

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?
Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

Lees op onze site een fragment uit De Reynaert.

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

Delen op

35,00
pro-mbooks1 : athenaeum