Presentatie Coen Simon, Oordeel zelf

19 april 2017 tot 19 april 2017
| |

Op woensdag 19 april neemt Femke Halsema bij Athenaeum Roeterseiland het eerste exemplaar in ontvangst van Oordeel zelf, het nieuwe boek van Coen Simon. U bent van harte welkom!

Tweehonderd jaar geleden riep de Duitse filosoof Immanuel Kant de mens op om zich te bevrijden uit de 'onmondigheid die hij aan zichzelf heeft te wijten'. 'Heb de moed je van je eigen verstand te bedienen!' schreef hij. En hup, de mening was geboren. Het is fijn dat die mening sindsdien alleen maar vrijer en individueler is geworden. Maar voordat het mondig geachte individu zelf grondig heeft kunnen nadenken, zijn er al vele wetenschappelijk onderbouwde meningen geproduceerd, gedeeld en geliket. En zelfs voordat hij zijn onderbuik kan laten spreken hebben tientallen satirische media zijn 'echte' gevoelens al voor hem geïroniseerd.

In Oordeel zelf toont Coen Simon op even geestige als scherpe wijze hoe we onze oordeelskracht kunnen behouden in een tijd waarin we liever een voetbalanalist napraten dan ons neerleggen bij het besluit van een scheidsrechter, een tijd waarin we ons kapot ergeren aan mensen die niet positief in het leven staan, en waarin we de origineelste mening willen hebben over trending topics. Kortom een tijd waarin niemand hetzelfde wil zijn en iedereen hetzelfde doet.

Locatie: Athenaeum Roeterseiland, Roetersstraat 41 te Amsterdam
Aanvang: 16.30 uur

Toegang is gratis, wel graag aanmelden via publiciteit@amboanthos.nl (o.v.v. presentatie Oordeel zelf).

Delen op

19,99
9,99
MINDBOOKSATH : athenaeum