Amsterdamse beestjes: stadswandeling met Remco Daalder

29 april 2023
|

[Dit evenement is afgelast]

Zaterdag 29 april om 14.00 vertrekt auteur Remco Daalder vanaf Athenaeum boekhandel Zuidoost voor een wandeling Amsterdamse beestjes, ook de titel van zijn nieuwe boek. Loop je mee?

[Dit evenement is afgelast.]

Deelname is gratis, wel even aanmelden via [email protected].

Over Amsterdamse beestjes

In een grote stad ben je nooit alleen. Kraaien en slechtvalken houden je vanaf dakranden en bouwkranen in de gaten. Ratten speuren onder terrastafeltjes naar etensresten. En reusachtige spinnen schuifelen rond op de perrons van de metro. Bij je thuis eten papiervisjes de boeken op, schuilt er een weeskind in het portiek en houdt een sabelsprinkhaan je wakker met zijn zenuwslopende gerasp. Maar de stad biedt ook onderdak aan talrijke leuke beesten die het leven veraangenamen. Ontmoet de acrobatische halsbandparkiet Pipo, de gepensioneerde wespen die nog even van het leven genieten en de vlinders die over de Pyreneeën vliegen om Amsterdam te bereiken.

In dit vrolijke boek laat stadsbioloog Remco Daalder zien dat de stad veel meer te bieden heeft dan je zou denken. In vijftig verrassende verhalen neemt hij de lezer mee op zijn avontuurlijke ontdekkingsreizen. Van nieuwbouwwijken tot achterafsteegjes, van pleinen tot flatgebouwen en van parken tot je eigen balkon: dieren vind je overal.

Delen op

20,00
21,99
pro-mbooks1 : athenaeum