Steven Lee Myers over De nieuwe tsaar

09 januari 2016 tot 09 januari 2016
| |

Op zaterdag 9 januari (15.00 - 17.00) spreekt Steven Lee Myers in De Balie over zijn biografie De nieuwe tsaar

Steven Lee Myers volgde Vladimir Poetin van begin af aan op de voet als correspondent in Moskou voor The New York Times. De biografie De nieuwe tsaar is de eerste complete in de westerse wereld. Een verhaal over hoe Poetin als straatjongetje opgroeit in St. Petersburg en zich via zijn carrière bij de KGB (de geheime dienst van de Sovjet-Unie) opwerkt tot de leider van het grootste land op aarde.

Myers spreekt op zaterdag 9 januari 2016 (15.00 – 17.00) in De Balie over de persoon achter de machtige leider. Wie is de man die Rusland zo in zijn greep houdt en op het internationale toneel opnieuw een niet te negeren machtsfactor werd?

Poetin is in Rusland, ondanks alle massale protesten, mateloos populair. Niet alleen onder bejaarden met nostalgie naar het communisme, maar juist ook onder jongeren. Na het bandeloze wildwestkapitalisme, de welig tierende misdaad en corruptie, de armoedeval en het internationale prestigeverlies die volgden op de ondergang van de Sovjet-Unie, wist Poetin in de ogen van veel Russen eindelijk orde op zaken te stellen. Tegelijkertijd wordt de oppositie met harde hand de kop ingedrukt en wordt Poetin gezien als een dictator.

In De Balie ontleden we de persoon Poetin en onderzoeken we één van de minst gekende politieke figuren wereldwijd. Steven Lee Myers zal spreken over zijn boek en er vindt een nagesprek plaats met Rusland-expert en NRC-journalist Hubert Smeets, auteur van het eveneens net verschenen boek De wraak van Poetin.

Wanneer: 9 januari 2016 (15.00 – 17.00)

Waar: De Balie, Grote zaal

Voertaal: Engels

Tickets:

€ 10,00 (Normaal)

€ 8,50 (Student, CJP, Stadspas, De Balie Cultuur Pas)


Tickets kunt u bestellen via de website van De Balie

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum