Lunchpauzeverhalen: Marieke Lucas Rijneveld (afgelast)

30 november 2018
|

Vrijdag 30 november vanaf 12.30 bij De Kleine Komedie: lunchpauzeverhalen door Marieke Lucas Rijneveld. Deze maand komt Marieke Lucas Rijneveld voorlezen uit haar lievelingsverhalen van anderen. In een intieme setting. In de zaal. Daar waar het verhaal tot zijn recht komt. Waar het betovert. Raakt. Bij je blijft. Elke maand een andere smaak. 

Helaas is dit evenement afgelast vanwege persoonlijke omstandigheden.

Het is elke maand. Elke laatste vrijdag. Lunchpauzeverhalen. Lezen rond lunchtijd. Of eigenlijk: voorgelezen worden. Vitaminen voor lichaam en geest, dat is het idee. Je proeft de woorden, zuigt de zinnen op en voelt de verhalen naar binnen glijden. Thomas Rosenboom bijvoorbeeld, hij beet in september het spits af. Een maand later gevolgd door Kees 't Hart. Ook Ronald Giphart komt nog langs. Auteurs met een fijne stem. En hun mooiste korte verhalen. Nu eens niet van hen zelf, maar hun lievelingsverhalen van andere auteurs. In een intieme setting. In de zaal. Daar waar het verhaal tot zijn recht komt. Waar het betovert. Raakt. Bij je blijft. Elke maand een andere smaak. Nu eens zoet, dan weer hartig. Licht en luchtig of net iets zwaarder op de maag. Verhalen vertellen is van alle tijden. Verhalen luisteren ook. Nieuwe verhalen beleven. Oude herbeleven. Wat er ook op het menu staat: Lunchpauzeverhalen legt een ideale bodem voor het weekend. ‘Natuurlijk’, zeg je nu. ‘Jullie kunnen me nog meer vertellen.’ En dat is dan ook precies wat we gaan doen. Elke laatste vrijdag van de maand. Om 12.30 uur. Lunchpauzeverhalen.

Meer Marieke Lucas Rijneveld? We bespraken haar poëziedebuut Kalfsvliespubliceerden voor uit De avond is ongemak en Rijneveld sprak met Jan van Mersbergen bij Athenaeum - beluister de podcast.

Foto: Jouk Oosterhof

pro-mbooks1 : athenaeum