Per Leo in gesprek met Krijn Thijs

11 februari 2016
| |

Op donderdag 11 februari om 20.00 in het Goethe-Institut gaat Per Leo in gesprek met Krijn Thijs over zijn roman Vloed en bodem.

Vloed en bodem

Twee broers, afkomstig uit een trotse stadsvilla aan de Weser. Martin Leo ontwikkelt zich tot Goetheaan en nauwkeurig observator van zijn wereld. Friedrich Leo ontwikkelt zich tot een op actie beluste soldaat en later tot afdelingshoofd bij de SS. Hij zal er uiteindelijk voor zorgen dat zijn broer Martin in de gevangenis belandt. De jonge historicus Per is geobsedeerd door het naziverleden van grootvader Friedrich. Hij onderzoekt fanatiek de geschiedenis van zijn familie om te begrijpen hoe het zo ver heeft kunnen komen.

'Een groot, belangrijk boek.' – Die Welt
'Het schitterende debuut van een geboren verteller.' – Die Zeit
'Op prachtige wijze vertaalt Leo een mentaliteitsgeschiedenis naar de intimiteit van een familie.' – Süddeutsche Zeitung

Per Leo (Erlangen, 1972) studeerde geschiedenis, filosofie en Russische literatuur. Hij werd onderscheiden met de Humboldtprijs voor onderzoek op het gebied van Joodse Studies en Antisemitisme. Hij woont en werkt in Berlijn. Vloed en bodem is zijn debuutroman.

Krijn Thijs is historicus en verbonden aan het Duitsland Instituut Amsterdam.

I.s.m. Uitgeverij De Arbeiderspers, het Nederlands Letterenfonds enGenootschap Nederland Duitsland.

Wanneer: Donderdag 11 februari 2016, 20 uur
Waar: Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam 
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis 
Voertaal: Duits 
Contact: 020 - 531 29 00 of 
 info@amsterdam.goethe.org

Delen op

19,99
11,95
MINDBOOKSATH : athenaeum