Jan Drost in Het Dolhuys

15 februari 2018

Op donderdag 15 februari staat Het Dolhuys in het teken van de liefde: Jan Drost gaat om 19.30 uur in gesprek over zijn nieuwste inzichten op dit gebied. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link en in het museumcafé is vooraf een speciale maaltijd te verkrijgen. 

Tijdloze liefde, prille liefde, maar ook beëindigde liefde. Jan Drost wordt beschouwd als liefdesfilosoof en ervaringsdeskundige op al deze vlakken. Wat als je geliefde jou van het ene op het andere moment verlaat –, terwijl hij of zij wat jou betreft had mogen blijven? Het overkomt velen – zo ook Jan Drost. Hierover schreef hij onlangs Als de liefde voorbij is.

Na een relatie van tien jaar bleef Jan Drost achter met zichzelf, zijn herinneringen en de vraag: wat nu? Bloedeerlijk en rauw neemt hij je mee door alle stadia van zijn liefdesverdriet en probeert ze te duiden met behulp van filosofie, muziek, films en literatuur. Waarom doet liefdesverdriet zo allesverzengend veel pijn? Waarom is het zo moeilijk om door te gaan? En hoe doe je dat, doorgaan? En hoe beter niet? Jan Drost sleept je erdoorheen als een troostende vriend.

Als de liefde voorbij is, is zowel een persoonlijk als universeel verhaal over liefde, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Maar vooral is het een pleidooi voor een manier van leven waarin liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben centraal staan. Voor een leven waarin we niet alleen zijn en, als het even kan, niet alleen laten.

Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij treedt op met het muzikale theatercollege 'Plato Was Een Spice Girl' en is verbonden aan The School of Life. Hij schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Eerder verschenen van hem Het romantisch misverstand (2011) en Denken helpt (2015).

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. Graag vooraf reserveren.

Delen op

20,99
9,99
MINDBOOKSATH : athenaeum