Boek&Schuur Wees onzichtbaar (afgelast)

03 april 2020
| | | |

Veel voorstellingen hebben een roman als basis. Aanleiding voor de Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel om de handen ineen te slaan. Tijdens Boek&Schuur, een literaire theateravond, gaat u na een inleiding samen aan tafel in het Toneelschuur Café en bezoekt u daarna de voorstelling. Deze avond gaat psycholoog en schrijver Thijs Launspach in gesprek met de auteur van Wees onzichtbaar Murat Isik en dramaturg Jan van den Berg van de gelijknamige voorstelling.

Vroegboekprijs per avond € 48,50. Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (inclusief een wijntje en koffie met bonbon), toegang voorstelling en literair cadeau.

De kaarten zijn aan de kassa van de Toneelschuur te koop. Het aantal plekken is beperkt. Voor deelname hoeft u het boek niet gelezen te hebben.

  • Inleiding: 18:30 Toneelschuur Bibliotheek
  • Diner: 19:30 Foyer
  • Voorstelling: 20:30 Benedenzaal

Over Wees onzichtbaar, de auteur en de theatermakers:

Als vijfjarige jongen komt de Turks-Koerdische Metin met zijn familie in de Amsterdamse Bijlmermeer terecht. Hier dicteert een tirannieke vader het familieleven en moet Metin overleven. Wees Onzichtbaar is een coming-of-age die een ongekend inkijkje biedt in de wereld van een (migranten)generatie, maar tegelijkertijd ook herkenbaar is voor iedereen die in de jaren ’80 en ’90 opgroeide. Een caleidoscopische vertelling over hoe niet één factor je identiteit bepaalt, naar het gelijknamige boek van Murat Isik.

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018. Tevens werd de roman het Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad. Bovendien won het de Boekhandelsprijs 2018. Tevens werd Wees onzichtbaar genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019.

Theater RAST vertelt verhalen die verteld moeten worden omdat ze gaan over wat ons nu raakt, over de tragiek van, en het optimisme over de diverse samenleving, hier en over de grens. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan conflicten en culturen die voor veel mensen ver van hun bed lijken. Regisseur Şaban Ol is het creatieve brein achter Theater RAST.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum