De draad weer oppakken: hoe ga je om met een schokkende gebeurtenis?

19 april 2017
| |

Hoe ga je om met een schokkende gebeurtenis of ingrijpend verlies? Er is vrijwel altijd een weg uit het dal omhoog, zo blijkt uit het nieuwe boek De draad weer oppakken, geschreven door journalist en auteur Jeroen Kleijne. Kleijne gaat in gesprek met (ervarings-)deskundigen Jos de Keijser en Tony Norden.

Hoe ga je om met een schokkende gebeurtenis of ingrijpend verlies? Er is vrijwel altijd een weg uit het dal omhoog, zo blijkt uit het nieuwe boek 'De draad weer oppakken', geschreven door journalist en auteur Jeroen Kleijne. Kleijne gaat in gesprek met (ervarings-)deskundigen Jos de Keijser en Tony Norden. Hoe ga je verder als niets ooit nog hetzelfde zal zijn? Die vraag beantwoorden veertien mensen in het nieuwe boek De draad weer oppakken. Deze avond wordt dit boek gepresenteerd en zien we aan de hand van de verhalen van (ervarings)deskundigen hoeveel veerkracht we als mens eigenlijk hebben.

Over de sprekers

Jeroen Kleijne werkt meer dan twintig jaar als freelance journalist voor kranten en tijdschriften. Voor Psychologie Magazine maakte hij de interviewserie Overlevers, waarmee hij de basis legde voor zijn boek De draad weer oppakken. Klinisch psycholoog Jos de Keijser is sinds 2013 bijzonder hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet vooral onderzoek naar de diagnostiek en behandeling van complexe rouw. Korporaal Tony Norden raakte in 2008 zwaar gewond bij een bomaanslag in Afghanistan. Zijn beide benen werden in het ziekenhuis grotendeels geamputeerd. Met zijn verhaal wil hij jonge mensen inspireren om positief in het leven te staan.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Tickets

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum