Een hommage aan Hella S. Haasse

29 september 2016 tot 29 september 2016
| | | |

Op 29 september, de vijfde sterfdag van Hella S. Haasse, verschijnt Irundina, een niet eerder gepubliceerde novelle, geïllustreerd door Sylvia Weve. Een feestelijke hommage aan de veel bekroonde auteur. In het OBA theater, vanaf 20.00.

Over Irundina

Toen Hella S. Haasse en haar echtgenoot in de jaren tachtig in Parijs woonden, werkte Irundina, een jonge Portugese vrouw, als schoonmaakster bij hen thuis. Ze was als klein meisje uit het verpauperde Portugal illegaal naar Frankrijk gekomen om geld te verdienen voor haar achtergebleven familieleden. Zonder verblijfsvergunning – aldoor op de vlucht en nergens echt gewenst – bleef ze sterk en vol hoop op een betere toekomst.

Over Hella S. Haasse

Hella S. Haase (1918-2011) schreef een groots oeuvre, dat internationaal hoog gewaardeerd wordt: haar werk verschijnt in meer dan twintig landen in vertaling. Ze heeft de Constantijn Huygensprijs, de Annie Romeinprijs, de P.C. Hooft-prijs en tweemaal de NS Publieksprijs op haar naam staan. In 2004 ontving ze de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren. Zie ook www.hellahaassemuseum.nl.

Over de sprekers

Willem Nijholt is acteur en schrijver. Hij publiceerde zijn brieven aan Hella S. Haasse in Met bonzend hart.

Aleid Truijens schrijft de biografie van Hella S. Haasse, die in 2018 zal verschijnen. Voor onder meer de Volkskrant schrijft zij columns, recensies en beschouwingen.

Sylvia Weve is illustrator. Ze werd bekroond met diverse Zilveren Penselen en een Gouden Penseel, en in 2015 wonnen Bette Westera en zij de Woutertje Pieterse Prijs. Ze verzorgde de tekeningen bij Irundina.

Margot Dijkgraaf (moderator) is literatuurcriticus en auteur van Spiegelbeeld en schaduwspel. Het oeuvre van Hella S. Haasse.

De overige sprekers worden later bekend gemaakt. 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Let op! Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, OBA Theater, 7e verdieping. Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum