Elementair Uurtje: Zintuigen

06 april 2016 tot 06 april 2016
| |

Zonder zintuigen kan geen mens, dier of plant overleven. Wat is een zintuig eigenlijk? Hoe nemen we waar, en wat daarvan is werkelijk en wat illusie? Welke verschillen zijn er tussen mensen en dieren? 6 april, vanaf 17.00 bij Spui25 een Elementair Uurtje met Louw Feenstra en Clara van de Wiel.

De vraag wat een zintuig eigenlijk is, is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Louw Feenstra verdiepte zich erin en biedt een biomedisch en filosofisch perspectief op de bron van onze waarnemingen en ervaringen. Een uurtje over empirie, evolutie, kennis, bewustzijn en perceptie. Feenstra wordt geïnterviewd door Clara van de Wiel.

Over de sprekers

Louw Feenstra V is emeritus hoogleraar keel-, neus- en oorheelkunde en filosoof. Hij heeft een bijzondere interesse in ‘zintuigen’ en schreef het Elementaire Deeltje

Clara van de Wiel (moderator) studeerde geschiedenis en filosofie en behaalde in 2013 haar onderzoeksmaster geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was ze interim hoofdredacteur van Folia, nu werkt ze onder andere als webredacteur bij Vrij Nederland en presentatrice bij AmsterdamFM.

Elementair Uurtje

Hoe zit dat nu eigenlijk? Een vraag die we ons vaak genoeg stellen, maar waar we niet altijd de tijd voor hebben om het uit te zoeken. SPUI25 en uitgeverij AUP organiseren een vernieuwde programmareeks onder de noemer ‘Elementair Uurtje’. Deze reeks is geïnspireerd op de boekenreeks Elementaire Deeltjes, een serie handzame inleidingen over diverse actuele onderwerpen en klassieke thema’s, geschreven door dé experts op dit gebied.

Elk ‘Elementair Uurtje’ is ingedeeld volgens een overzichtelijk, vast patroon. Het begint met een minicollege van 20 minuten door de auteur van het Deeltje. Vervolgens wordt hij of zij gedurende nog eens 20 minuten geïnterviewd door een jonge onderzoeker of journalist. De laatste 20 minuten na het vraaggesprek worden besteed aan brandende vragen uit de zaal. Na een uur ben je helemaal bijgepraat over het onderwerp.

Ook bijzonder: de eerste 20 aanmeldingen krijgen het boekje gratis thuisgestuurd. Zo is het Elementair Uurtje niet alleen de perfecte introductie, maar ook de ultieme gelegenheid om de auteur al je vragen te stellen naar aanleiding van het boek.

De voertaal van de lezingen is Nederlands, tenzij anders vermeld. Het boekje zal tijdens het programma bij Spui25 verkrijgbaar zijn.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

Delen op

9,99
4,99
MINDBOOKSATH : athenaeum