Het essay leeft!

30 maart 2017 tot 30 maart 2017
| | | | |

In het grensgebied tussen literatuur en journalistiek, het verhalende en het beschouwende, het particuliere en het universele is het essay een genre dat de schrijver op unieke wijze in staat stelt een snaar te raken of aan het denken te zetten. Maar hoe ziet de toekomst van het essay eruit?

Zal het essay met het krimpen der kolommen in de verdrukking raken? Of staan we aan het begin van een bloeiperiode van het zelfreflectieve schrijven en denken op de korte baan? Hierover praten Groene-redacteuren Marja Pruis en Jan Postma onder leiding van Roel Bentz van den Berg. Miriam Rasch verzorgt de inleiding.

Over de sprekers

Marja Pruis is redacteur/literatuurcriticus bij weekblad De Groene Amsterdammer en schrijfster van romans en essayboeken, zoals het vorige maand verschenen Genoeg nu over mij [fragment].

Jan Postma is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Hij debuteerde vorige week met de essaybundel Vroege werken [fragment].

Roel Bentz van den Berg is schrijver, essayist en redacteur van literair tijdschrift De Gids. Zijn meest recente roman Het naderen van een brug [fragment] werd zeer enthousiast ontvangen.

Miriam Rasch is schrijfster en criticus. Ze debuteert binnenkort bij de Bezige Bij met Zwemmen in de oceaan, dat door schrijver Maxim Februari al is omschreven als ‘een diepzinnig boek over de grote verleiding om langs de oppervlakte te blijven scheren. Ze tovert er een eigentijds soort hevigheid tevoorschijn.’

Aanmelden

Reserveer via de website van Spui25.

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl of telefonisch: 020 525 8142.

Delen op

22,50
MINDBOOKSATH : athenaeum