Niemand wil ze hebben. Europa en zijn vluchtelingen

07 maart 2019
| |

In samenwerking met Uitgeverij Jurgen Maas organiseert SPUI25 op 7 maart (17.00) een gesprek met Linda Polman over het Europese vluchtelingenbeleid naar aanleiding van haar nieuwe boek Niemand wil ze hebben. Europa en zijn vluchtelingen

Aanmelden

In dit programma kijken we naar aanleiding van het nieuwe boek Niemand wil ze hebben. Europa en zijn vluchtelingen van Linda Polman naar de ontwikkeling en de huidige staat van het Europese vluchtelingenbeleid.

Niemand wil ze hebben. Europa en zijn vluchtelingen begint in de zomer van 1938 bij de eerste internationale top over de vluchtelingencrisis in Europa. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was geëxplodeerd. Alle argumenten van West-Europese regeringen om de vluchtelingen níét binnen te laten waren dezelfde als nu: de ‘migranten’ zouden niet stroken met nationale normen en waarden, banen en huizen willen afpakken en de cohesie in de samenleving bedreigen. Linda Polman spreekt in dit programma over de ontwikkeling van het Europese vluchtelingenbeleid. Wat is er terechtgekomen van de belofte van ‘nooit meer’ waarop het VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was gebaseerd? Tachtig jaar Europees vluchtelingenbeleid en nog steeds wil niemand ze hebben.

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit Niemand wil ze hebben.

Over de spreker

Linda Polman schreef in 2008 het geruchtmakende De crisiskaravaan, over de duistere achterkant van de internationale humanitaire hulpoperaties in oorlogsgebieden. Ze maakte internationaal furore met haar boek, het verscheen in tien landen. Ze is onder andere ook auteur van het veelgeprezen ‘k Zag twee beren, over de VN-vredesmissies in Rwanda, Somalië en Haïti. Ze woonde en werkte vele jaren als freelance correspondent in onder meer West-Afrika. Ze publiceerde in De Groene Amsterdammerde VolkskrantNRC HandelsbladThe Guardian en Granta. Ook heeft zij columns in De Militaire Spectator en Wordt Vervolgd.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum