Practivisme. Vind de rebel in jezelf! Met Eva Rovers, Maarten Doorman en Benjamin Fro

24 april 2018
| | |

50 jaar na de opstanden van 1968 verschijnt Eva Rovers’ Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen: tégen machteloosheid en vóór mensen die de wereld een stukje beter willen maken. Reden voor een bijeenkomst vol hoop en handvatten voor alle soorten rebellen. Met Eva Rovers, Maarten Doorman en Benjamin Fro. 24 april, 20.00 uur, bij Spui25.

50 jaar na de opstanden van 1968 verschijnt Eva Rovers’ Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen: tégen machteloosheid en vóór mensen die de wereld een stukje beter willen maken. Reden voor een bijeenkomst vol hoop en handvatten voor alle soorten rebellen. Met Eva Rovers, Maarten Doorman en Benjamin Fro.

In Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen bindt Rovers de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen wel eens ervaart. We leven in een tijd waarin we slechts een tweet verwijderd lijken van een kernoorlog, waarin social media meer afstand dan begrip kweken, politici meer naar bedrijven luisteren dan naar burgers, in een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en overbevolking. Hoe kunnen we als individu het hoofd bieden aan grote problemen als deze? Wat kunnen we daarover leren van filosofen, opstandige bejaarden en smartphonedemonstranten? Rovers geeft met Practivisme tips aan iedereen die de wereld wil veranderen, maar niet precies weet hoe.

Eva Rovers schreef eerder de veelgeprezen biografie BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch en de biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller De eeuwigheid verzameld. Vorig jaar publiceerde zij Ik kom in opstand, dus wij zijn, een vlammend betoog over opstand in digitale tijden. Daarop volgt nu Practivisme.

Maarten Doorman doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit van Maastricht en is bijzonder hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland vanwege het Duitsland Instituut aan de Vrije Universiteit.

Benjamin Fro is een spoken word artist en zal een nummer ten gehore brengen.

Vrije toegang, we horen wel graag of u komt.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum