Let op: In verband met een landelijke technische storing kan de verwerking van je bestelling vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.

Boek & Schuur rondom Menuet met Tom Lanoye

11 april 2018
|

Boek&Schuur is een literaire theateravond die bestaat uit een uitgebreide inleiding, gevolgd door een diner in Café Toneelschuur en een bezoek aan een theatervoorstelling.  Op woensdag 11 april om 18.30 uur vindt de laatste Boek&Schuur van dit theaterseizoen plaats. Jet Steinz ontvangt, voorafgaand aan de voorstelling ‘Menuet’ van NTGent regisseuse Liliane Brakema en schrijver Tom Lanoye.

 

In de roman Menuet uit 1955 schetst Louis Paul Boon een driehoeksverhouding tussen een arbeider, zijn echtgenote en de dienstmeid. Het boek heeft een expliciet seksuele thematiek, vol lustfantasieën en ontrouw. Een deel van de literaire critici, vooral uit katholieke kringen, reageerde destijds verontwaardigd op Boons zogenoemde ‘vuilspuiterij’ en ‘viezigheden’. Ruim zestig jaar later laat Menuet zich lezen als een magistrale roman over emotionele eenzaamheid en existentiële vervreemding. Het is een absoluut hoogtepunt in Boons oeuvre.

Tom Lanoye woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij staat bekend als romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Hij is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen en op zijn palmares staan bestsellers als Kartonnen dozen, Ten oorlog en Gelukkige slaven. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs. Lanoye is een groot bewonderaar van Louis Paul Boon, zoals onder meer blijkt uit zijn essay over de auteur in Revue Lanoye.

Een ticket voor Boek&Schuur kost € 45,- . Bij het ticket inbegrepen zijn: het inleidend gesprek, een daghap (inclusief een glas wijn en kop koffie), toegang tot de voorstelling en een literair cadeau. De kaarten zijn online en bij de kassa’s van de Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel Haarlem te koop. Het aantal plekken is beperkt.

 

 

Delen op

20,00
19,99
pro-mbooks1 : athenaeum