Piet Mondriaan

Piet Mondriaan leven en werk Katjuscha Otte & Cees W. de Jong ; Ingelies Vermeulen ; Robert P. Welsh ; Marty Bax ; Marjory Degen

Piet Mondriaan (1872-1944) is een van de belangrijkste figuren in de ontwikkeling van de abstracte en moderne kunst. Vanaf de naturalistische schilderijen van rond 1890 - naar het experimentele neo-impressionistische werk - tot en met de abstracte 'grid'-schilderijen waarmee Mondriaan internationaal bekendheid heeft verworven: de belangrijkste opeenvolgende periodes geven een directe visuele impressie van de ontwikkeling van Mondriaans leven en werk.

De visuele reis brengt ons via Winterswijk, Amsterdam, Brabant, Twente, Zeeland, Laren-Blaricum, Parijs en Londen naar New York. Een selectie van de circa 240 belangrijkste schilderijen afgebeeld in kleur, inclusief ondersteunende informatie, persoonlijke foto's en documenten geven de lezer directe informatie. Tevens wordt 'Het complete werk van Piet Mondriaan' getoond in circa 1.100 zwart-witafbeeldingen en is een impressie opgenomen van de studio's in Parijs en New York.

Piet Mondriaan. Leven en werk, toegankelijk en visueel in beeld gebracht, werd samengesteld door Cees W. de Jong, Katjuscha Otte, Ingelies Vermeulen, Robert P. Welsh, Marty Bax en Marjory Degen.

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

Isbn
9789400500822
Uitgever
Lev.
Druk
1e
Verschenen
10-02-2015
Taal
Nederlands
Bindwijze
Hardcover
Genre
Kunst

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over dit boek

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
  • (We werken aan een mooiere winkel op het Spui. Door de verbouwing kan het zijn dat onze levertijden afwijken. Onze excuses daarvoor.)
MINDBOOKSATH : athenaeum