Presentatie Truska Bast, Uw wil geschiede

22 september 2017
| |

Uitgeverij Querido en Athenaeum Boekhandel heten u 22 september van 17.00 welkom bij de presentatie van Uw wil geschiede. Kinderen op katholieke kostscholen van Truska Bast, over het leven van kinderen op katholieke kostscholen. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Selma Leydesdorff.

Toegang gratis, aanmelden gewenst via publiciteit@querido.nl.

De levens van tienduizenden katholieke kinderen veranderden op slag toen hun ouders besloten om hen naar kostschool te sturen. Kinderen van soms pas negen of tien jaar oud kwamen terecht in een systeem dat draaide om gehoorzaamheid. De persoonlijke verhalen in dit boek – verhalen van mannen en vrouwen die tussen pakweg 1945 en 1970 onder de hoede van religieuzen werden gesteld – maken duidelijk hoe in dat kleine, gesloten universum macht en misbruik van macht hand in hand konden gaan. Sommigen werden er voor het leven getekend; voor anderen betekende kostschool een grote stap voorwaarts. Het een kon naast het ander bestaan.

Maar uit dit boek blijkt nog iets anders: hoe verhalen mensen in staat stellen betekenis te geven aan ingrijpende gebeurtenissen en, misschien nog wel belangrijker, te laten zien wie zij uiteindelijk zijn geworden.

Op Athenaeum.nl is een fragment te lezen uit Uw wil geschiede.

Delen op

12,99
MINDBOOKSATH : athenaeum