Ko van Geemert in gesprek met Femke Schavemaker

20 juni 2017
| |

Op dinsdag 20 juni, vanaf 17.00, zal Ko van Geemert van de Vereniging Vrienden van de Plantage auteur Femke Schavemaker interviewen bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland. Wees welkom!

Over het boek

Nora van Middelaar weet dat ze een profeet is maar ze weet ook dat ze dat beter voor zich kan houden. Ze verkeert in een psychische staat waarmee je nog net kunt functioneren. In Karkas volgen we haar in helverlichte en diepdonkere periodes. Wanneer ze de diagnose ‘manisch-depressief’ krijgt, horen daar medicijnen bij die alles platslaan. Het middel lijkt erger dan de kwaal. Nora besluit te stoppen met alle medicijnen en therapie, en tuigt een nauwkeurig systeem van regels en regelmaat op waarmee ze een schijnbaar succesvol leven leidt. Maar als je eenmaal de wereld hebt gezien in vacuüm, het koude karkas van de werkelijkheid, kun je er nooit meer helemaal deel van uitmaken.

Karkas heeft de kracht van een bijl. Het duikt zo diep in de ups en downs van de bipolaire Nora dat je de waanzin zelf kunt proeven. Het is een verhaal over wat we niet weten. En over hoe mensen, die voor hun omgeving geen direct probleem vormen, op zichzelf aangewezen zijn.

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit Karkas.

Aanmelden

Het event is vrij toegankelijk, graag aanmelden via roeterseiland@athenaeum.nl.

Delen op

20,99
4,99
MINDBOOKSATH : athenaeum