De Gidslezing door Valeria Luiselli

09 juni 2016
| | | | |

De vijfde editie van de Gidslezing wordt gehouden door de jonge Mexicaans-Amerikaanse schrijfster Valeria Luiselli, donderdag 9 juni vanaf 20.00 in de Rode Hoed.

Valeria Luiselli (Mexico-Stad, 1983) groeide op in de Verenigde Staten, Costa Rica, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en India. Ze is een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Luiselli brak door in Mexico met haar debuut Valse papieren (2010) en internationaal met de roman De gewichtlozen (2013). Beide boeken zijn ook in Nederland met groot enthousiasme ontvangen. Haar werk is een zeer actuele combinatie van essayistiek, fictie en reisverslag. De geschiedenis van mijn tanden (2015), haar laatste roman, is wederom een intrigerende mix van genres over de waarde van kunst en arbeid. Ze woont en werkt in New York.

Tijdens de lezing spreekt Luiselli over literatuur en migratie, de twee belangrijkste thema's in haar leven en werk. 

N.B. Wij publiceerden voor uit De geschiedenis van haar tanden en De gewichtlozen. Luiselli zal vrijdag 10 juni, 17.30 ook optreden in de Athenaeum Boekhandel.

Niña Weijers, schrijfster en Gidsredacteur, interviewt Luiselli na de lezing. Dichter Maarten van der Graaff en dichter en kunstenaar Maartje Smits tonen een speciaal voor de avond gemaakte video. Ook Vincent Rietveld (Theatergroep De Warme Winkel) verzorgt een theatrale bijdrage in reactie op de lezing. 

Kaarten (€ 12,50 / € 11,50 inclusief De Gids) bij de Rode Hoed.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum