Erika Fatland in gesprek met Pieter Waterdrinker over reizen door de voormalige Sovjet-Unie

16 maart 2017 tot 16 maart 2017
| |

Een van de ’10 new voices from Europe’ uit Noorwegen, Erika Fatland, schreef een nieuwe boek: Sovjetistan, een verhaal over haar reis door Turkmenistan, Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgizië en Oezbekistan. 16 maart vanaf 20.00 gaat ze in Spui25 in gesprek met Pieter Waterdrinker.

 

Erika Fatland werd ook al uitgeroepen tot een van de beste Noorse auteurs onder de 35. Ze schreef met veel lof een aantal boeken over haar reizen en antropologische onderzoeken. In Sovjetistan gaat ze op zoek naar de identiteit van een aantal Centraal-Aziatische landen. Wat is er nog over van de oude Sovjet-invloed, nu ze al meer dan een kwart eeuw onafhankelijk zijn? Fatland trok door Kazachstan, Kirgiezie, Taszjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan en ontmoet daar allerlei mensen. Ze reist zelfs nog incognito door Turkmenistan en observeert daar hoe oude gebruiken botsen met de nieuwe elite. Leven deze landen in een ander tempo en ander tijdperk? Pieter Waterdrinker, die zelf veel door Rusland reisde, en Erika Fatland gaan met elkaar in gesprek over de Sovjet-Unie en wat er nog van over is. 

Voertaal: Engels

Over de sprekers

Erika Fatland (1983) schrijft voor verschillende Noorse kranten en debuteerde met een kinderboek. Ze studeerde social antropologie en schreef ‘Engelbewaarder van Beslan’ over haar antropologisch onderzoek op de Kaukasus. Voor haar tweede boek ‘Het jaar zonder zomer’ deed ze onderzoek naar de bloedbaden in Oslo en op Utøya. Wij brengen een fragment uit Sovjetistan.

Pieter Waterdrinker (1961) is journalist en Rusland-expert. Hij woont afwisselend in Nederland en Rusland. Wij publiceerden voor uit zijn roman Poubelle.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Delen op

25,99
14,99
MINDBOOKSATH : athenaeum