Podcast: Floor Milikowski over Wij zijn de stad

12 oktober 2021
| | | |

Tijdens de feestweek ter ere van het 55-jarig jubileum van Athenaeum Spui interviewde collega Reny van der Kamp journalist, sociaal-geograaf en planoloog Floor Milikowski over haar nieuwe boek Wij zijn de stad. 

Over Wij zijn de stad

Op steeds meer plekken in de stad nemen buurtbewoners het heft in handen. Zij kennen de buurt en haar bewoners beter én langer dan wie dan ook en ontwikkelen plannen om de hechtheid van de buurt te bevorderen of in stand te houden. De toekomst van superdiverse steden, betoogt Floor Milikowski, ligt juist hier, waar het barst van de jonge, ambitieuze kunstenaars, ondernemers en maatschappelijk werkers. Gesterkt door de gemeenschappen waaruit zij komen, bundelen ze de krachten – voor een gelijkwaardigere toekomst, waarin niemand wordt vergeten. Van de vrouwennetwerken in de Bijlmer tot de maatschappelijk ondernemers uit Nieuw-West: het is een wijdverbreid fenomeen dat een nieuwe sociale dynamiek blootlegt.

Wij zijn de stad is een inspirerend boek over de kracht van de gemeenschap en de voor beleidsmakers vaak onterecht onzichtbare rijkdom in de buitenwijken van Amsterdam.

N.B. Lees op Athenaeum.nl een fragment uit Wij zijn de stad, en ook uit Een klein land met verre uithoeken en Van wie is de stad, en beluister de podcast over Een klein land met verre uithoeken.

Podcast: Floor Milikowski over Wij zijn de stad

Delen op

€ 12,99
pro-mbooks1 : athenaeum