Wat zijn de beste boeken van 2021? De top 3 van Ghizlan El Hachimi, boekverkoper Engelse literatuur

25 november 2021
| | | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de lees- en cadeautips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken of magazines zouden wij zelf graag in onze schoen of onder de kerstboom vinden? Wat zijn de boeken die we iedereen aanraden? Welke tips reserveren we voor onze beste vrienden en vriendinnen? De top 3 English books van Ghizlan El Hachimi, boekverkoper Engelse literatuur bij Athenaeum Boekhandel Spui.

1. Jonathan Franzen, Crossroads

Ik ben nooit echt fan ben geweest van Franzen, maar ik kon deze titel niet negeren. De positieve reviews hebben mij overgehaald om Crossroads toch te lezen en Franzen overtrof al mijn verwachtingen. Dit is een indrukwekkend verhaal met grote ideeën en nog grotere personages. Crossroads is net Middlemarch, met dezelfde interesse voor de rol van religie en ethiek in de dagelijkse levens van ‘gewone’ mensen. Lees op Athenaeum.nl een fragment uit de Nederlandse vertaling, Kruispunt.

2. Louise Glück, Averno

Dit jaar kwam de Nederlandse vertaling van Averno uit (vertaald door Radna Fabias). Deze prachtige editie plaatst de Engelse en Nederlandse teksten naast elkaar, waardoor het lezen van Glücks duistere gedichten een interessante taalkundige uitdaging wordt. De constante verrassing van Fabias’ vertaalkeuzes maakt deze editie een genot om te lezen.  Lees op Athenaeum.nl twee gedichten uit de bundel.

3. Rachel Yoder, Nightbitch

Het beste debuut van dit jaar. Nightbitch gaat over de transformerende aard van het moederschap. Een kunstenaar besluit om te stoppen met werken om voor haar tweejarige zoon te zorgen, omdat ze het niet kan uitstaan hem een hele dag bij vreemden achter te laten. Maar haar toewijding heeft als gevolg dat ze verandert in een hond.

Wat zijn de beste boeken van 2021? De top 3 van Ghizlan El Hachimi, boekverkoper Engelse literatuur

Delen op

€ 22,50
€ 15,99
pro-mbooks1 : athenaeum