Wat zijn de beste boeken van 2021? De top 3 van Isabella Vos, boekverkoper bij Het Martyrium

09 december 2021
| | | | | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de lees- en cadeautips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken zouden wij zelf graag in onze schoen of onder de kerstboom vinden? Wat zijn de boeken die we iedereen aanraden? Welke tips reserveren we voor onze beste vrienden en vriendinnen? Bekijk de top 3 van Isabella Vos, boekverkoper bij het Martyrium: Tobi Lakmaker, Lieke Marsman en Marlen Haushofer.

1. Tobi Lakmaker, De geschiedenis van mijn seksualiteit

Soms stuit je op een debuut waarvan je onmiddellijk weet dat je het nooit zal vergeten. Dat had ik bij De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker. Wat een fris, geestig, ontroerend en brutaal proza. Voor wie de trend gemist heeft; het is nooit te laat om aan te haken. Lees op onze site een fragment en bekijk Bob Kappens interview met de auteur.

2. Lieke Marsman, In mijn mand

Zelden een dichtbundel gelezen die me zo wist te raken als In mijn mand van Lieke Marsman. Over ziekte, eenzaamheid, verlangen, woede en spijt: ‘Waarom heb ik nooit vlechten gehad?’. Simpelweg prachtig. Lees op onze site twee gedichten uit de bundel.

3. Marlen Haushofer, De wand (vertaald door Ria van Hengel)

Heerlijk en vreemd! En wat een goede stijl! De Wand van Marlen Haushofer is zo’n boek dat je moet lezen met een potlood erbij; op elke pagina vind je wel een paar zinnen die raak zijn. Het barst van de mooie observaties en filosofische bespiegelingen, met name over de relatie tussen mens en dier. Ik leg het boek alvast op de stapel van ‘boeken om te herlezen in 2022’.

Wat zijn de beste boeken van 2021? De top 3 van Isabella Vos, boekverkoper bij Het Martyrium

Delen op

€ 24,99
pro-mbooks1 : athenaeum