Recensie: Vijftig boeken: The Children Act (2014)

29 juli 2016 , door Anna Oolders
| | |

Een bijna antropologische roman waarin McEwan als toeschouwer zijn personages religieus kortzichtig ziet handelen dan wel beslissen. Voor het jaar 2014 selecteerden we McEwans The Children Act. Wint religie van ratio wanneer het gaat om de keuze tussen leven en dood? McEwan kruipt in het hoofd van een rechter die moet oordelen. Weer een uiterst intelligente McEwan die in Spakenburg verplichte kost zou moeten zijn. Een favoriet van onze collega Anna Oolders. Ze beveelt aan. 

N.B. We publiceerden voor uit De kinderwet, de vertaling door Rien Verhoef, en lieten Verhoef aan het woord over de eerste zin.

Het recht op zelfbeschikking. Een rechter moet afwegen of de minderjarige Jehovagetuige zijn levensreddende bloedtransfusie mag weigeren. Verstrikt in haar eigen huwelijksproblemen raakt de anders zo rationele vrouw volledig in de war. Een echte McEwan, strak gecomponeerd, vilein en boeiend tot de laatste letter.

Deze zomer krijgt u 20% korting op een selectie van vijftig grote boeken - voor elk jaar van ons bestaan één. De aanbevelingen door Athenaeumcollega's zullen terug te vinden zijn onder de tag 'vijftig boeken'.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum