Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Recensie: Fantastische avonturen

07 juli 2020 , door Elisabeth Velthuis
| |

Ties heeft een fantasievriend: Gozert. Ze beleven samen fantastische avonturen - met niet altijd een fantastische afloop. De ouders van Ties sturen ze naar Huize Hoopvol. Maar wat is dat voor plek? Wat is er met Luna aan de hand? Wat is de zombieafdeling? En wie is Gozert nou echt? Gozert is een best zielig, maar ook spannend en grappig boek.

N.B. Lees ook Elly Ooms' boekverkopersbespreking van Pieter Koolwijks boek - dat nu zomerboek bij Athenaeum Boekhandel Haarlem is.

Bij Uitgeverij Lemniscaat kun je het eerste hoofdstuk lezen. Het boek begint zo:

Pieter Koolwijk, Gozert
1. Trollenjacht

‘Het was een prachtige middag. Een dag waarop het leek alsof de zomer zich had vergist en op een lentedag tevoorschijn was gekomen. Een dag waarop ik niet thuis wilde zitten. Zeker niet als mijn ouders een boos telefoontje konden verwachten van een heksenjuf. Nee, dan ging ik liever eerst nog iets leuks doen.
Dus gingen we op trollenjacht!
Samen met Gozert wandelde ik langs de slootkant, op zoek naar het dunne balkje. Dat was de enige manier om ongezien op de autosloperij te komen. De beste plek om trollen te vinden. “Ik dacht dat het hier ergens was,” zei ik. “Misschien hebben ze het weggehaald.”
“Nee, nog een klein stukje doorlopen, T.T.” Gozert droeg precies de juiste kleren: het safarihoedje met kurken bungelend aan de rand, zijn groene overhemd en de korte broek in dezelfde groene kleur. Allemaal ademden ze de jacht uit. Zelfs zijn hoog opgetrokken witte sokken en stevige bergschoenen.
Gozert pakte de verrekijker die om zijn nek hing en hield hem voor zijn ogen. “Daar,” zei hij. “We zijn er bijna.” En meteen sprintte hij bij me vandaan.
En ik…
Ik volgde in zijn spoor, zoals ik altijd al deed.’

Elisabeth (12) is de winkeldochter van Ilja Velthuis, een aantrekkelijke en succesvolle boekverkoopster bij Athenaeum Boekhandel Haarlem.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum