Literaire Salon @AmbassadeHotel: Anna Enquist

16 februari 2020
|

Zondag 16 februari (16.00) vindt een nieuwe editie van de Literaire Salon @AmbassadeHotel plaats. Chris Keulemans gaat op deze middag in gesprek gaan met Anna Enquist, met name over haar boek Want de avond. De middag wordt afgesloten met een drankje en een signeersessie door de auteur.

Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinckconservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen. Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf. Sindsdien schreef zij meerdere poëziebundels en romans, was Dichter des Vaderlands, won vele literaire prijzen en werd haar werk vertaald in meer dan vijftien talen.

Over Want de avond, Enquists recentste roman:

Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woonboot waarop ze – als strijkkwartet – zaten te repeteren.

Heleen, onder het motto Du musst dein Leben ändern, heeft zich onderworpen aan een extreme make-over. Jochem verschanst zich grimmig in zijn zwaarbeveiligd atelier. Zijn echtgenote Carolien, die bij de ramp een pink verloor, zeult rond met een majeure depressie die ze hoopt te verdrijven door in een opwelling het vliegtuig naar China te nemen, waar Hugo heen is gevlucht om zich als cultureel ondernemer te storten op het organiseren van muzikale evenementen. Eenmaal daar raken zaken emotioneel op drift, en ver weg in Nederland is het proces tegen topcrimineel Helleberg in de maak. Die zaak, waarin ze allen zullen moeten getuigen, hangt hun als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit de roman. Eerder publiceerden wij voor uit Een tuin in de winter, Twaalf keer tucht. Monologen en portretten en De verdovers.

Waar: Ambassade Hotel, Herengracht 341 te Amsterdam
Wanneer: zondag 16 februari, 16.00
Toegang is gratis, maar aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht.
Wil je aanwezig zijn? Je kunt je voor dit evenement aanmelden op de Literaire Salon-website.

Delen op

13,99
MINDBOOKSATH : athenaeum