Heft hoog de nokbalk, timmerlieden en Seymour

Heft hoog de nokbalk, timmerlieden en Seymour een introductie J.D. Salinger

Deze twee magistrale verhalen handelen opnieuw over de excentrieke joods-ierse Glass-familie. Ze zijn geschreven met de duizelingwekkende brille die Salinger kenmerkt. De dialogen zijn geniaal, de satire buitengewoon geestig, de stijl vloeiend en gracieus. Salingers intense aandacht voor intonatie en gebaren maakt hem tot een unieke schrijver. Zijn fictie, met zijn grimmige bravoure, zijn humor, zijn morbiditeit, is wrang maar toch hoopvol.

Jerome David Salinger (New York, 1 januari 1919) publiceerde zijn werk onder de schrijvers-naam J.D. Salinger. The Catcher in the Rye (De vanger in het graan) is ongetwijfeld zijn beroemdste boek, maar ook Nine Stories (Negen verhalen), Franny and Zooey (Franny en Zooey) en Raise High the Roof Beam, Carpenters and Seymour, an Introduction (Heft hoog de nokbalk, timmerlieden en Seymour, een introductie) zijn inmiddels klassieke werken.
Teleurgesteld in de literaire wereld besloot hij in 1963 om zijn werk niet meer te publiceren, in 1980 gaf hij zijn laatste interview. Hij leidde een teruggetrokken bestaan in Cornish (New Hampshire) tot zijn overlijden in 2010.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789023428398
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Druk
3e
Datum
02-04-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
221 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum