De maagd Marino

De maagd Marino Yves Petry

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2011

Een man ketent een andere man vast aan de muur van zijn huiskamer, amputeert zijn penis, snijdt hem vervolgens de keel door en bewaart delen van het lijk in de diepvriezer om er in de weken die volgen van te eten. Wat dit waar gebeurde voorval pas echt intrigerend maakt, is dat het slachtoffer zijn behandeling geheel vrijwillig heeft ondergaan.

De maagd Marino is geen reconstructie van de feiten, maar een reactie erop. In zijn nieuwe roman maakt Yves Petry het bizarre aannemelijk en het gruwelijke verteerbaar. Met alle literaire verbeelding en middelen waarover hij beschikt, laat hij het slachtoffer postuum aan het woord en zet hij deze duistere folie à deux in een verrassend romantisch licht.

Over de auteur
Yves Petry (1967) studeerde wiskunde en filosofie. Hij publiceerde tot nu toe vijf veelgeprezen romans. Petry debuteerde in 1999 met de roman Het jaar van de man, waarvoor hij veel lof kreeg toegezwaaid. Daarna publiceerde hij in 2001 de opnieuw lovend besproken roman Gods eigen muziek. In 2003 verscheen de roman De laatste woorden van Leo Wekeman, zijn derde roman en in 2006 de roman De achterblijver waarmee hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Prijs van de provincie Vlaams-Brabant won. In 2010 verscheen de veelgeprezen roman De maagd Marino.

Niet leverbaar

Deze titel is (nog) niet op voorraad.

Specificaties

ISBN
9789023449072
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Datum
12-11-2010
Taal
Nederlands
Bindwijze
E-book EPUB
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

4 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Advies per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum