Hongarije 1944-1945

Hongarije 1944-1945 de vergeten tragedie de laatste Duitse offensieven van de Tweede Wereldoorlog, de ondergang van de laatste joodse gemeenschap in Europa Perry Pierik

Reeks: Ciceroreeks (2)

Hongarije vormt het onbekende sluitstuk van de lange destructieve politiek van nazi-Duitsland. Vanwege de olievelden ten zuiden van het Balantonmeer bracht Hitler zijn beste troepen in Hongarije op het slagveld. Sepp Dietrich, de commandant van het 6e SS Pantserleger, wilde Hitler voor zijn verjaardag de olievelden van het Roemeense Ploesti aanbieden. Het liep allemaal anders. Aan de oevers van de Donau vond een vreselijke krachtsmeting plaats. Na een titanenstrijd van tien dagen startte op 16 maart 1945 het Rode Leger het offensief op Wenen. De Hongaarse joden waren toen door het commando Eichmann al afgevoerd naar Auschwitz, terwijl de stad Boedapest werd geofferd in bloedige straatgevechten.

Dr.Perry Pierik publiceerde veel boeken over historische onderwerpen zoals Van Leningrad tot Berlijn, De verlaten monarch, De geopolitiek van het Derde Rijk, Karl Haushofer en het Nationaal-Socialisme en Sicherheitsdienst!, Friedrich Knolle en de bekentenissen van een SD-officier.
€29,95

Voor 23.00 besteld, morgen in huis. (Op werkdagen)

  Zet op verlanglijst

Specificaties

ISBN
9789075323030
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
Druk
1e
Datum
01-01-1995
Taal
Nederlands
Bladzijden
318 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Geschiedenis
Thema
Tweede Wereldoorlog
Hongarije
Tweede Wereldoorlog (ca. 1939 - ca. 1945)

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

5 redenen om dit boek bij ons te kopen

  • Gratis verzending bij aanschaf van € 17,50 aan boeken (binnen NL)
  • Boeken en magazines die je nergens anders vindt
  • Advies in de winkel en per telefoon
  • Bestellen zonder registratie of login
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling

pro-mbooks1 : athenaeum