De basis van beeldbeschouwen

De basis van beeldbeschouwen Ben Schasfoort

"Van een kunsteducator wordt verwacht dat hij over meerdere talenten en vaardigheden beschikt; hij is zowel kunstenaar, kunstkenner, pedagoog als didacticus.
De student beeldende vakken spendeert veel van zijn studietijd aan beeldende activiteiten: het zelf maken van beeldend werk. De andere helft van zijn beroepsvoorbereiding bestaat uit theorie. Een groot deel daarvan heeft te maken met de wijze waarop de (aankomende) docent beeldonderwijs leerlingen en geïnteresseerden buiten de school leert omgaan met de rijk geschakeerde wereld van de beeldcultuur. Dit boek is een inleiding hierop.

'De basis van beeldbeschouwen' neemt een fors deel van de theorie uit de beroepsvoorbereiding onder de loep: het totale gebied van het leren zien. Het visuele alfabetisme wordt in een kader geplaatst, aspecten ervan worden onderzocht en verhelderd en er wordt een sterke didactische component aan toegevoegd. Fundamentele vragen over beelden en kunst worden zorgvuldig geanalyseerd en onomwonden beantwoord.

Studenten vinden in dit boek antwoorden op basale vragen en voorbeelden van wat ze in de praktijk tegen kunnen komen. De hoofdstukken hebben vaste onderdelen: uitgebreide achtergrondinformatie gaat vergezeld van voorbeelden, lessuggesties en (zelf)studieopdrachten. Het boek is door zijn structuur en inhoud binnen elke opleidingsvorm in te zetten en is een rijke bron voor zelfstudie en bijscholing.

'De basis van beeldbeschouwen' geeft een gerubriceerde en geannoteerde literatuurlijst met richtlijnen voor het opzetten van een mediatheek, en voor verdere studie en verdieping. 'De basis van beeldbeschouwen' is een onmisbare inleiding voor (aankomende) docenten beeldende vakken, beeldende vormgeving en beeldonderwijs."
€14,95

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789023243205
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
Druk
1e
Verschenen
02-05-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
194 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Diversen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum