ABC van het enneagram

ABC van het enneagram welk type mens ben jij? E. Salmon

Het enneagram is een methode om de persoonlijkheid te bestuderen. Deze methode is gebaseerd op negen gedragslijnen van de menselijke natuur. Het enneagram berust op negen onbewuste conditioneringen, ook wel `passies` genoemd, die het menselijk gedrag beïnvloeden.

Deze passies zijn terug te vinden in de spiritualiteit en de filosofie van onder meer de christelijke en de soefistische traditie. Het zijn: woede, trots, nijd, hebzucht, onmatigheid, lust, luiheid, bedrog en angst. Het leuke van het enneagram is dat het rekening houdt met de ontwikkeling en de verschillende facetten van iedere persoonlijkheid. Door zijn concreetheid is het meteen in de dagelijkse praktijk toe te passen. Het enige dat men nodig heeft is het vermogen tot zelfobservatie.

Op psychologisch niveau biedt de methode ons de mogelijkheid ons bewust te worden van onze conditioneringen. Daarnaast reikt het ons handvatten aan om ons uit de greep van het gecondtioneerde `ik` te bevrijden. Op spiritueel niveau gaat het om het terugvinden van de verborgen essentie van het zijn die in ons leeft en boven onze persoonlijkheid uitstijgt. Na een kennismaking met de dynamiek van de methode krijgt de lezer in `ABC van het enneagram` op pakkende wijze uitleg over de psychologische opbouw van de negen persoonlijkheidstypen.

De vele tekeningen maken de fixaties en de kwaliteiten meteen inzichtelijk. In het derde en vierde deel worden de praktische toepassingen en de historie van het enneagram toegelicht.
€17,50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789063255688
Uitgever
Servire
Druk
1e
Verschenen
01-01-1998
Taal
Nederlands
Bladzijden
224 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Filosofie
Vertaler
Marijke Koekoek

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum