Engelenwoede

Engelenwoede F.W. Verbaas ; Frans Willem Verbaas

Erik Gouderak is tevreden met zijn leven als echtgenoot, vader, marathonloper en predikant. Luus, zijn vrouw, vindt echter dat zijn werk veel te veel van hem vraagt, en van het gezin. Ze wil een normaal leven leiden, 'net als andere mensen'. Op een dag stelt ze Erik voor de keus: Ëf zijn gezin, of zijn predikantschap. In afwachting van zijn besluit trekt ze voor onbepaalde tijd bij een familielid in.

Na haar vertrek houdt Erik een dagboek bij waarin hij openhartig nadenkt over zijn leven met Luus, en over zijn werk in een leeglopende kerk. Ook schrijft hij over het wel en wee van zijn opgroeiende kinderen, over een stervende man die hij pastoraal bijstaat, en over diens mysterieuze vrouw.

Naarmate Luus langer wegblijft, rijst bij Erik de vraag of hij zelf nog wel met haar verder wil. Ondertussen zien de kinderen het getob van hun ouders met stijgende verbazing aan...

Engelenwoede laat de lezer meeleven met een predikant in problemen. De situaties waarin Erik Gouderak verzeild raakt, zijn soms hilarisch, soms schrijnend. De wending die het verhaal aan het einde krijgt, laat de lezer in verwondering achter.

Niet leverbaar

Deze titel is momenteel niet te bestellen.

Specificaties

ISBN
9789023992431
Uitgever
VBK Media
Druk
1e
Verschenen
31-08-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
230 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum