Zomerboekenfestijn met Machiel Bosman, Kira Wuck, Roos van Rijswijk en Herman Vinckers

15 juli 2016 tot 15 juli 2016
| | | | | | | |

Ieder jaar kiest Athenaeum Boekhandel aan het Spui vier Zomerboeken, op vrijdag 15 juli organiseren we vanaf 17.30 uur een klein festijn rondom vier plus één van deze Zomerboeken: Machiel Bosmans De roofkoning, Kira Wucks Noodlanding, Emma Clines De meisjes, Lutz Seilers Kruso en het Roeterseiland-Zomerboek van Roos van Rijswijk, Onheilig. Bosman, Wuck, Seilers vertaler Herman Vinckers en Van Rijswijk - als criticus ook zeer enthousiast over Cline - zullen optreden. U bent van harte welkom!

De auteurs en de vertaler worden geïnterviewd - Bosman door Joop Hopster,  Vinckers door Daniel van Geem, en Wuck en Van Rijswijk door Daan Stoffelsen - en zullen uit hun werk voordragen. Toegang is gratis, aanmelding gewenst op [email protected].

Machiel Bosman, De roofkoning. Prins Willem III en de invasie van Engeland

Bosman, een historicus in de traditie van de grote verhalenvertellers, schreef op basis van werkelijk alle bestaande contemporaine bronnen een meeslepend boek over Prins Willem III en de invasie van Engeland in 1688. Een kandidaat voor de Libris Geschiedenisprijs.
Lees op Athenaeum.nl onze recensie ('bijzondere vorm pakt buitengewoon goed uit') en de eerste pagina's.

Emma Cline, De meisjes

De jonge Amerikaanse debutante Emma Cline schreef een fictieve variant van het Charles Mansonverhaal. Een coming of age die zich afspeelt in Californië tijdens de broeierige zomer van 1969. Met een wijs oog en groot inzicht beschrijft Cline de gevoelens van het meisje Evie, kind van gescheiden ouders en zoals elk meisje van haar leeftijd, 14, op zoek naar antwoorden en rolmodellen. Het boek kreeg vijf ballen in NRC Handelsblad - van recensente Roos van Rijswijk.
Lees een fragment op Athenaeum.nl en vertaler Tjadine Stheeman over de eerste zin.

Roos van Rijswijk, Onheilig

Een door het leven getekende, cynische vrouw, nog geen zestig, is stervende. Kanker. Haar zoon Miguel, een dertiger, is ooit van zijn moeder naar Duitsland gevlucht. Zullen ze nu dan weer tot elkaar komen? Van Rijswijk zet in haar romandebuut twee memorabele personages neer, in een rustige, sterke stijl.
Lees een fragment op Athenaeum.nl, en onze recensie: 'Het is in subtiliteiten, in handeling, tussen de regels dus, waar de schrijfster deze mensenkennis heeft verborgen.' 

Lutz Seiler, Kruso

Het is 1989. Edgar vlucht weg uit het Duitsland van voor de Wende en komt, als wel meer vluchtelingen, terecht op Hiddensee, een eiland in de Oostzee. Op dit eiland ontstaat een samenleving die de lezer herkent, maar die tegelijkertijd aandoet als een vreemde commune met zijn eigen wetten en regels. Spil in dit alles is Kruso, de man die Edgars liefde voor poëzie deelt
Lees op Athenaeum.nl onze recensie ('Die combinatie is bijzonder, en het is knap hoe daarbij de verschillende elementen - somberte en humor, het poëtische en het politieke - in evenwicht blijven.'), een fragment uit het boek en vertaler Herman Vinckers over de eerste zin.

Kira Wuck, Noodlanding

Kira Wuck, auteur van de dichtbundel Finse meisjes, schrijft ook verhalen, met stuk voor stuk absurde scènes, elk met een Miranda July-achtige ongemak. Want daar weet Wuck met haar directheid de vinger op te leggen: de mens blinkt uit in ongemak.
Lees het verhaal 'Wezen' op Athenaeum.nl.

N.B. Zie ook de Zomerboeken van Athenaeum Roeterseiland.

Delen op

22,99
6,99
18,99
20,00
pro-mbooks1 : athenaeum