NKV-Homerusprijs 2019 voor Leonard Rutgers

23 maart 2019
| | |

Leonard Rutgers' De klassieke wereld in 52 ontdekkingen wordt bekroond met de NKV-Homerusprijs 2019! Zaterdag 13 april zal voor de tiende keer de Homerusprijs worden uitgereikt. Dat meldt het Nederlands Klassiek Verbond.

De NKV-Homerusprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur(s) van een Nederlandstalig werk (boek, vertaling) dat volgens de leden van het NKV en de jury het beste een brug slaat tussen de Klassieke Oudheid en het heden. Eerdere winnaars waren Arjen van Veelen, Patrick Lateur, Toon van HoudtRené Veenman, Jona Lendering & Arjen Bosman, Jeanine De Landtsheer, Jan-Maarten Bremer & Ton Kessels, Daan den Hengst en Christian Laes.

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit De klassieke wereld in 52 ontdekkingen.

De jury - Rosa van Gool, journalist en publicist, Maarten Asscher, schrijver en voormalig uitgever en boekhandelaar, en Arjen van Veelen, schrijver, columnist en winnaar van de Homerusprijs 2017 - schrijft:

Leonard Rutgers laat in De klassieke wereld in 52 ontdekkingen zien dat verbindingen tussen de oudheid en het heden in velerlei vormen en op onverwachtse plaatsen opduiken, voor wie ze maar herkent. De 52 columns waaruit deze bundel bestaat, verschenen eerder in Het Financieele Dagblad. Zo vonden Rutgers goed geschreven en erudiete observaties een publiek ver buiten de universiteitsmuren en de bekende kringen der oudheidliefhebbers.’

Dit was de shortlist:

Op zaterdag 13 april zal vanaf 17.00 de feestelijke uitreiking van de Homerusprijs plaatsvinden in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Aansluitend zal Patrick Lateur de Homeruslezing geven. Wil je dit evenement bijwonen? Geef je dan op via https://www.rmo.nl/uw-bezoek/activiteiten/homerusdag/.

pro-mbooks1 : athenaeum