Podcast: Auke Hulst over Zoeklicht op het gazon

22 januari 2019
| | |

In januari ging Ruth Kief in gesprek met Auke Hulst over Zoeklicht op het gazon. Luister het interview hier (of op iTunes) terug.

Over Zoeklicht op het gazon:

8 november 1960, Zuid-Californië. Vicepresident Richard Nixon heeft zojuist zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen waarin hij het opneemt tegen de talentvolle senator John F. Kennedy. Het belooft de spannendste verkiezing ooit te worden, een strijd tussen twee werelden: de verbeten Quaker versus het gelikte rijkeluiskind. Dan verdwijnt Nixon opeens - op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen. Vanwaar dat impulsieve vluchtgedrag? En welke beschadigingen opgelopen in een leven dat in armoede begon, in een gezin waar de dood altijd boven tafel hing, zullen bepalend zijn voor de fatale fouten die jaren later het vonnis zullen voltrekken over Nixons carrière?

Auke Hulst beschrijft in Zoeklicht op het gazon op intelligente wijze de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Het resultaat is een historisch psychologisch portret dat uiterst actueel is. Lees op Athenaeum.nl ook een fragment uit de roman

Lees bij ons ook een uitgebreid fragment uit de roman. We publiceerden ook voor uit Motel Songs en uit Slaap zacht Johnny Idaho - we bespraken het ook - en uit Ik herinner me Titus Broederland en Buitenwereld binnenzee. Ook richtte Hulst een etalage voor ons in in 2017. 

Delen op

€ 21,99
pro-mbooks1 : athenaeum